Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
38,70
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Boekenhoutskloof Semillon

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes, maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. 

Druiven

Semillon

Alcoholpercentage

13,5%

Geur & Smaak

Deze wijn heeft in de geur een melange van versgeperste citroenen, sappige peren, oranjebloesem, zachte citroenpudding en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. In de smaak heeft deze wijn tonen van vanille en amandelen, gevolgd door een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.

Serveersuggestie

Deze wijn is lekker bij kreeft, krab, kruidige tajine en gegrilde kip. Deze wijn is het lekkerst bij een serveertemperatuur van 10 tot 12 graden.

Andere consumenten kochten ook