Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
11,00
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Joan Sardà - Cabernet Sauvignon

Joan Sardà is een kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van Xarel-Lo, Chardonnay en Cabernet Sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

Klimaat & Terroir

Een Mediterraan klimaat. De bodem bestaat uit voornamelijk leem en klei.

Vinificatie

Na een lange vergisting voor optimale extractie rijpt de wijn vijf maanden in 225 litervaten van Amerikaans en Europees eikenhout.

Druiven

Cabernet Sauvignon

Alcoholpercentage

13,5%

Geur & Smaak

Robijnrood met aroma’s van rijpe kersen, wilde bessen, bramen, pruimen, munt, zoethout, subtiel specerijen, tabak, donkere chocolade en een hint van rook. De smaak is weelderig met een mooie structuur, zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Serveersuggestie

Ideale wijn bij gerechten met onder andere rood vlees, stoofpotten en rijpe kazen.

Andere consumenten kochten ook