Simonsig Estate - Langbult Steen Single Vineyard Old Vine Chenin Blanc - 0.75L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Simonsig Estate - Langbult Steen Single Vineyard Old Vine Chenin Blanc
Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Klimaat/Terroir
Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. Zeer arme bodem met verweerde schalie.
Vinificatie
De druiven worden in verschillende stadia van rijpheid geoogst om alle nuances te vangen. Na een koude schilinweking en vergisting, rijpt de wijn een jaar op de gistcellen en dan nog elf maanden in gebruikte 400 en 300 litervaten van Frans eiken.
Druiven
Chenin Blanc
Alcoholpercentage
13.5%
Geur & Smaak
Licht goudgeel met aroma’s van citrusbloesem, gedroogde perzik en een hint van noten en honing. De smaak is rijk, maar fris met verfijnde zuren, witte perzik, citrus, gedroogd fruit, subtiel eikenhout, een mooie structuur en een lange afdronk.
Serveersuggestie
Gastronomische wijn bij uitstek! Serveer op 14-16°C bij gegrilde of gebakken vis op de huid, gerechten met gevogelte, quiches, spicy (Aziatische) gerechten en rijpe, aromatische kazen zoals Epoisses of camembert.
Weetje
De ervaring van ruim vijftig jaar heeft Simonsig geleerd dat de meest aromatische chenin blanc op verweerde schalie groeit en dat subtiel gebruik van eikenhout de fruitaroma’s intensiveert en de wijn meer diepte geeft.