Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
21,50
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Bodegas Moraza -  Soplar Tinto

Bodegas Azul y Garanza wordt geleid door Dani Sánchez, María Barrena en Fernando Barrena. Deze drie oprichters werken met "landschappen" waarbij elk perceel zoveel mogelijk biologische diversiteit geniet binnen het barre en droge klimaat van Navarra. Dani, María en Fernando hebben een grote passie voor biologische landbouw en hebben zich volledig toegewijd aan het 100% biologisch bewerken van hun wijngaarden, zonder gebruik van pesticiden, insecticiden of chemische meststoffen die het bodemleven schaden. Het wijnmaken gebeurt op een natuurlijke manier, voornamelijk met betonnen vaten, amfora's van klei en natuurlijke gisten. Het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt, wat bijdraagt aan de natuurlijke expressie van hun wijnen. De bodega, gebouwd tussen 1940 en 1960 en deels ondergronds, heeft kleine betonnen tanks met een totale capaciteit van 200.000 liter, wat zorgt voor gescheiden vinificatie van druiven van verschillende bodems.

Klimaat & Terroir 

De wijngaarden van Azul y Garanza bevinden zich in het natuurreservaat Bardenas Reales. Dit gebied kenmerkt zich door een barre en droge klimaat, waarin biologische diversiteit zoveel mogelijk wordt bevorderd. De omringende planten, struiken, bomen, dieren en insecten spelen een cruciale rol bij het succes van de druiven, samen met de wijnstokken zelf. Dit ecologische evenwicht is essentieel voor de kwaliteit van de wijnen en vormt de basis voor de natuurlijke en duurzame werkwijze van het wijnhuis.

Vinificatie 

Het wijnmaken bij Azul y Garanza gebeurt op een zeer natuurlijke manier. Ze maken bijna exclusief gebruik van betonnen vaten en amfora's van klei, en fermenteren met natuurlijke gisten. Het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt, wat zorgt voor een pure expressie van het terroir. De betonnen tanks in de bodega variëren in inhoud van 4.000 tot 20.000 liter, wat de mogelijkheid biedt om druiven van verschillende bodems apart te vinifiëren. Dit is een fundamenteel ingrediënt in de kwaliteit van de wijnen van Azul y Garanza, aangezien het de natuurlijke eigenschappen van het terroir naar voren brengt.

Druiven

Tempranillo

Alcoholpercentage

12,5%

Geur & Smaak

Deze wijn is een echte terroirwijn zonder opsmuk. In plaats van vanille, koffie en Bounty-repen in de neus, laat deze Rioja het superfrisse rode fruit van de Tempranillo-druif zien. Het is een superdrinkbare rode wijn, fris, laag in alcohol, sappig en fruitig. De maceratie is superlicht en kort, wat zorgt voor een knetterend krokant fruitprofiel met tonen van aardbeien en bramen, en een zachte bloemige afsluiting. Er wordt nauwelijks sulfiet toegevoegd tijdens de vergisting, wat bijdraagt aan de superelegante en soepele structuur. De wijn is gecertificeerd biologisch en heerlijk om licht gekoeld te drinken.

Andere consumenten kochten ook