Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
24,05
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over Bodegas Remelluri - Lindes de Remelluri Peciña

Met Remelluri zet Telmo Rodriguez de Rioja op de kaart als producent van originele terroirwijnen. Lang voordat de familie Rodriguez zich vestigde op Remelluri, werd er al wijn gemaakt door de monniken uit de omgeving sinds de 14e eeuw. In 1967 komt het landgoed in handen van Jaime Rodriguez, de vader van Telmo Rodriguez. Jaime introduceert belangrijke veranderingen, zoals het uitsluitend gebruiken van druiven van eigen wijngaarden, wat destijds ongebruikelijk was in de Rioja. In 2010 keert Telmo terug naar Remelluri en neemt hij samen met zijn zus Amaya het roer over. Ze zetten zich in voor het biologisch certificeren van de wijngaarden en het produceren van terroirwijnen die het unieke karakter van Rioja's diverse terroirs benadrukken.

Klimaat & Terroir

De wijngaarden van Remelluri liggen op de hellingen van het Sierra de Toloño gebergte in de Rioja Alavesa, beschut tegen de koude noordenwind en zijn zuidelijk georiënteerd. De bodem bestaat uit stenige lagen met klei, wat, samen met de regenval vanuit de Atlantische kust en de lagere temperaturen dan gemiddeld in de Rioja, zorgt voor een goede fenolische rijping van de Tempranillo-druiven. Een deel van de wijngaarden is zeer oud, en in verschillende wijngaarden zijn de druivenrassen traditioneel door elkaar aangeplant, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen.

Vinificatie

Telmo Rodriguez streeft naar een natuurlijke bewerking van de wijngaarden en minimaliseert het gebruik van bemesting en bestrijdingsmiddelen. Na de handmatige oogst worden de druiven zorgvuldig verwerkt, waarbij elk perceel apart vergist en rijpt, waardoor de unieke eigenschappen van elk terroir worden benadrukt. De wijnen rijpen voornamelijk in roestvrijstalen tanks om de invloed van hout te minimaliseren, waardoor de wijnen hun frisheid en terroirexpressie behouden. Het project Lindes de Remelluri, waarbij Telmo samenwerkt met lokale wijnboeren, benadrukt de diversiteit van microklimaten en bodems in de dorpen rondom Remelluri.

De wijnranken van 40 tot 60 jaar oud, die worden bewerkt volgens biologische principes. Na de handmatige oogst vergisten de druiven spontaan met natuurlijke gisten op roestvrij staal. Afhankelijk van het oogstjaar ondergaat de wijn een rijping op hout, waarbij behoud van het karakter van druif en terroir centraal staat.

Druiven

Tempranillo & Garnacha

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

Een pure, verfijnde wijn met florale en sappige tonen van rode kersen, viooltjes en zachte tannines.

Andere consumenten kochten ook